You are here

محمدحسین طاهری آکردی

    توصیف: 

    محمدحسین در تاریخ 25 بهمن 1354 در شهرستان قم دیده به جهان گشود. دوران ابتدایی و راهنمایی تحصیلی را در قم گذراند. در سال 1368 وارد حوزه علمیه قم شد و در مدرسه رضویه قم به تحصیل مشغول شد و در کنار آن به دروس دبیرستان نیز پرداخت.
    پس از طی مراحل مقدماتی در مدرسه رضویه، دروس سطح را در حوزه علمیه زیر نظر اساتیدی چون حجج اسلام حبیب الله طاهری، حسینی، و... و سپس دروس خارج فقه و اصول حوزه را در محضر اساتیدی چون حضرات آیات نوری همدانی، سبحانی، آملی لاریجانی تلمذ نمود.
    محمد حسین در کنار دروس حوزوی به دروس آکادمیک و دانشگاهی نیز پرداخت. او در سال 1380 موفق به اخذ مدرک کارشناسی الهیات و معارف اسلامی، در سال 1385 موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد در رشته دین شناسی و در سال 1390 موفق به اخذ مدرک دکترا در رشته ادیان وعرفان از موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی قم شد. موضوع پایان نامه کارشناسی ارشد ایشان گفتگوی اسلام و مسیحیت و موضوع رساله دکتری ایشان نیز مقایسه تطبیقی میان سازمان روحانیت شیعه با نهاد کلیسای کاتولیک بود که هر دو به کتاب تبدیل شده است.
    ایشان در کنار تحصیل به آموزش زبانهای عربی وانگلیسی نیز پرداخت و تا حد مکالمه و درک مطلب آنان را آموخت. یادگیری ابزارها و مهارتهای پژوهشی مانند تایپ، ویندوز و برنامه های کاربردی تحت آن، فن ویراستاری، صفحه آرایی، و مانند آن از جمله موارد قابل ذکر است که برای انجام بهتر پژوهش انجام داده است. در همین راستا ایشان تاکنون بیش از 8 کتاب و حدود40 مقاله تدوین کرده و در چندین همایش بین المللی داخلی و خارجی به عنوان مولفِ مقاله و یا داور شرکت کرده است. همچنین دهها پایان نامه و رساله در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری را به عنوان راهنما و مشاور مدیریت نموده که فهرست آنان در سایت ایشان و نیز در ادامه موجود است.
    در کنار فعالیت های پژوهشی انجام فعالیتهای آموزشی از قبیل تدریس و برگزاری کارگاه ونیز ضبط برنامه های آموزشی از دیگر فعالیتهای علمی ایشان است. تدریس در موضوعاتی مانند ادیان (یهودیت، مسیحیت، اسلام، هندو و...)، مذاهب (امامیه، اسماعیلیه، اهل سنت، کاتولیک، و...)، شیعه شناسی، گفتگوی بین ادیان، انسان شناسی، کلام اسلامی، و.... از جمله فعالیتهای آموزشی ایشان است.
    توجه به مساله صلح و همزیستی مسالمت آمیز در میان پیروان ادیان مختلف و گفتگو با آنان از دیگر اهمیت¬های فعالیتی ایشان است. شرکت در همایش¬های بین¬المللی و دیدار از مراکز علمی، دیدار با شخصیتهای بزرگ علمی وادیانی در دنیا، شرکت در مراسمات مختلف ادیانی در جهان تنها بخشی از فعالیتهای ایشان در حوزه گفتگوی بین الادیان است که درسایت ایشان به تفصیل بیان شده است.
    ایشان در دهه گذشته در مناصب و جایگاه های مختلفی مانند عضویت در هیات رئیسه انجمن علمی ادیان حوزه علمیه قم، همکاری با بخش فرق و ادیان معاونت تبلیغ حوزه علمیه قم، مدیریت برنامه ریزی آموزشی، مدیریت برنامه ریزی پژوهشی در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی قم، ریاست مرکز آموزش مجازی و.... مشغول به خدمت بوده است و هم اکنون عضو هیئت علمی گروه ادیان موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی قم است، که مآمور به خدمت به عنوان مشاور رییس کل در دیوان محاسبات کشور است.
    تأسیس موسسه بین المللی آینده پژوهی، دین و صلح جهانی با مجوز حوزه علمیه قم از دیگر فعالیتهای اجرایی ایشان است.

    آثار علمی مرتبط با مطالعات ادیانی: 
    ردیفنوع اثرعنوان
    1

    کتاب

    Woman in the Qur’an’s View

    2

    کتاب

    مسیحیت

    3

    کتاب

    بررسی تطبیقی نهاد کلیسای کاتولیک با سازمان روحانیت شیعه

    4

    کتاب

    شناخت یهودیت

    5

    کتاب

    انسان، راه و راهنماشناسی

    6

    مقاله

    تقریب ادیان ابراهیمی، ضرورت، چالش‌ ها و آسیب‌ ها

    7

    مقاله

    تحلیل و بررسی رویکردهای بین الادیانی پنطیکاستی ها در حوزه تبشیر

    8

    مقاله

    بررسی تطبیقی تشکیل حکومت دینی قبل از ظهور آخرین منجی از منظر امامیه و یهودیت ارتدکس

    9

    مقاله

    بررسی تحلیلی روش تمثیلی تفسیر کتاب مقدس؛ با تأکید بر عصر آباء کلیسا

    10

    مقاله

    بررسی نقش تفریح، سرگرمی و بایسته های آن در سبک زندگی اسلامی